ШАНКЕРИ

ШАНКЕРИ

Слободни работни места

Според податоците од Агенцијата за вработување на Република Северна  Македонија, просечниот број слободни работни места кај ова занимање, на месечно ниво, за периодот јануари-декември 2018 година изнесува 705.

За повеќе информации и за пристап до огласите за слободни работни места, посетете ја страницата на АВРСМ на следниот линк: http://www.av.gov.mk/

Види занимања
за споредба

Задолженија на работното место

Шанкерите подготвуваат, мешаат и сервираат алкохолни пијалаци, коктели и миксови непосредно до потрошувачите на шанкови или посредно преку доставување на келнерите.

Потребно образование при вработување

Не е потребно формално образование

Обука на работното место

Просечна месечна нето заработувачка

12 002 МКД

Слободни работни местa

705