Возачи на автомобили,такси-возила и комбиња

Возачи на автомобили,такси-возила и комбиња

Повреди и болести

Најчести повреди на возачите на автомобили, такси-возила и комбиња, се резултат на сообраќајни незгоди.

Задолженија на работното место

Возачите на автомобили, такси-возила и комбиња управуваат со автомобили, такси-возила, комбиња и мали камиони за превоз на стока и патници. Овие возила имаат најмногу до 3.500 к дозволена тежина и најмногу до 8 седишта за превоз на патници.

Потребно образование при вработување

Основно образование и лиценца

Просечна месечна нето заработувачка

18,024 МКД

Слободни работни местa

  • 593