Возачи на автомобили,такси-возила и комбиња

Возачи на автомобили,такси-возила и комбиња

Потребно образование

 

­­­­Основно образование и лиценца, според Закон за превоз во патниот сообраќај.

Види занимања
за споредба

Задолженија на работното место

Возачите на автомобили, такси-возила и комбиња управуваат со автомобили, такси-возила, комбиња и мали камиони за превоз на стока и патници. Овие возила имаат најмногу до 3.500 к дозволена тежина и најмногу до 8 седишта за превоз на патници.

Потребно образование при вработување

Основно образование и лиценца

Просечна месечна нето заработувачка

18,024 МКД

Слободни работни местa

  • 593