ФРИЗЕРИ

ФРИЗЕРИ

Распоред на работата

Фризерите и берберите најчесто работат со полно работно време. Оние што имаат сопствени берберници или фризерски салони обично сами ги одредуваат своите работни распореди.

Види занимања
за споредба

Задолженија на работното место

Фризерите и берберите потстрижуваат и уредуваат коса, бричат и обликуваат брада, вршат надградба на коса, шатирање, бојадисување, како и други третмани за подобрување на изгледот на косата.

Потребно образование при вработување

Четиригодишно стручно образование

Обука на работното место

Просечна месечна нето заработувачка

16.997 МКД

Слободни работни местa

  • 63    АВРСМ