ФРИЗЕРИ

ФРИЗЕРИ

Работна средина

 Фризерите и берберите најчесто работат во фризерски салони, болници ,хотели,  ресорти и други угостителски објекти, резиденции, во старски домови или во домашни услови со стари лица. Фризерите раководат фризерски салони и вршат контрола на фризерските третмани, работна документација, материјали и апарати за работа. Фризерите и берберите работат во пријатна околина во добро осветлени простории.  Физичката издржливост е важна, бидејќи тие се на нозе  поголемиот дел од работното време.

 

Задолженија на работното место

Фризерите и берберите потстрижуваат и уредуваат коса, бричат и обликуваат брада, вршат надградба на коса, шатирање, бојадисување, како и други третмани за подобрување на изгледот на косата.

Потребно образование при вработување

Четиригодишно стручно образование

Обука на работното место

Просечна месечна нето заработувачка

16.997 МКД

Слободни работни местa

  • 63    АВРСМ