Производители на млечни производи

Производители на млечни производи

Потребно образование

Средно стручно образование

Задолженија на работното место

Производителите на млечни производи се занимаваат со подготовка на млеко и негова преработка во путер и различни видови сирење, кашкавал, кајмак, урда и други млечни производи за продажба.

Потребно образование при вработување

Средно стручно образование

Просечна месечна нето заработувачка

19.304 МКД

Слободни работни местa

  • 9 АВРСМ