ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ

ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ

Изгледи за вработување

Порастот на населението и приходите се очекува да резултира со поголема побарувачка за млечни производи, како што се сирења, кашкавали, јогурт, кисело млеко и путер, во продавниците за прехранбени производи, малопродажните пекарници и рестораните.

 

Слични занимања класифицирани на друго место:

6121. Сточари и млекопроизводители

8160. Ракувачи со машини за прехранбени и слични производи

 

Повеќе информации

За вработување:

https://e-rabota.avrm.gov.mk

За повици за активни мерки на пазарот на трудот:

www.avrm.gov.mk

 

Задолженија на работното место

Производителите на млечни производи се занимаваат со подготовка на млеко и негова преработка во путер и различни видови сирење, кашкавал, кајмак, урда и други млечни производи за продажба.

Потребно образование при вработување

Средно стручно образование

Просечна месечна нето заработувачка

19.034 МКД

Слободни работни местa

  • 7 АВРСМ