Магационери и сродни занимања

Магационери и сродни занимања

Просечна месечна нето заработувачка

Просечната месечна нето заработувачка за споредната група Службеници за евиденција на материјалите и транспортот каде спаѓаат Магационери  и сродни занимања, изнесувала 23,303 денари ,  според Анкетата за структура на заработувачка на Државниот завод за статистика во  2018 година.

Според статистиката на Агенцијата за вработување, во 2021 година, околу 96 проценти од огласите за магационери  и сродни занимања се однесувале за вработувања со полно работно време.

(Извор: Државен завод за статистика, Анкета за структура на заработувачката, 2018 г.)

Види занимања
за споредба

Задолженија на работното место

Магационерите примаат, чуваат и испорачуваат стока. За тоа водат евиденција, изработуваат и чуваат документација.

Потребно образование при вработување

Четири годишно средно стручно образование

Просечна месечна нето заработувачка

23,303 МКД

Слободни работни местa

556