Ѕидари и сродни градежни занимања

Ѕидари и сродни градежни занимања

Потребно образование

  • Тригодишно стручно образование
  • Основно образование и сертификат
  • Обука на работното место

Види занимања
за споредба

Задолженија на работното место

Ѕидарите користат тули, бетонски блокови, бетон, и природен и вештачки камен за изградба на ѕидови, патеки, огради и други градежни објекти.

Потребно образование при вработување

  • Тригодишно стручно образование
  • Основно образование и сертификат
  • Обука на работното место

Просечна месечна нето заработувачка

19.706 МКД

Слободни работни местa

  • 136 АВРСМ